ABD büyükelçiliğine yapılan baskın sonrası Trump'tan ilk açıklama

ABD büyükelçiliğine yapılan baskın sonrası Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ta Haşdi Şabi taraftarlarının, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yönelik gösterileriyle ilgili 'Irak'ta ABD Elçiliği'ne saldırıyı İran organize ediyor' dedi.

Başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğunu korunaklı Yeşil Bölge'deki ABD Büyükelçiliği önünde toplanan Haşdi Şabi taraftarları, ABD yönetiminin önceki gün Hizbullah Tugayları'na düzenlediği saldırıyı protesto etti. ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan Haşdi Şabi taraftarları elçiliğe girmeye çalıştı. Iraklı protestocular, sonrasında elçiliğin duvarını ateşe verdi ve büyükelçilik binasını basarak içeri girdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Trump, “İran bir ABD’li müteahhidi öldürdü, birçok kişiyi de yaraladı. Güçlü bir şekilde karşılık verdik ve her zaman da vereceğiz. Şimdi de İran, Irak’taki ABD Büyükelçiliği’ne saldırı organize ediyor. Bu olaydan tamamen sorumlu tutulacaklar. Ek olarak, Irak’ın elçiliği korumak için kuvvetlerini kullanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.