ABD: Kürdistan Bölgesi seçimlerinin bir an önce yapılmasını destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "Kürdistan Bölgesi seçimlerinin bir an önce yapılmasını destekliyoruz” dedi.

ABD: Kürdistan Bölgesi seçimlerinin bir an önce yapılmasını destekliyoruz

Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin 25 Şubat 2024'te yapılacağı açıklandı ancak Irak Federal Mahkemesi'nde devam eden dava nedeniyle seçimler ertelendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "Kürdistan Bölgesi seçimlerine ilişkin mahkeme kararlarından ve Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmazlıklardan söz eden raporların farkındayız. Kürdistan Bölgesi seçimlerinin bir an önce yapılmasını destekliyoruz. Seçimlerin adil, özgür ve şeffaf olmasını teşvik ediyoruz” cevabını verdi

Hamas ile İsrail arasında 7 Ekim 2023'te başlayan savaşın ardından Irak ve Suriye'deki Amerikan kuvvetlerine birçok kez saldırı düzenlendi. Bu saldırıları "Irak İslami Direnişi" adlı grup üstlendi. ABD zaman zaman bu saldırılara karşılık vererek İran'a yakın silahlı grupları hedef aldı. Amerika'nın sert tepkisinin ardından bu grupların saldırıları durdu.

Matthew Miller bu konudaki son durum hakkında, "Irak'taki güçlerimizi ve ABD'nin çıkarlarını sadece sözle değil eylemle de korumaya hazırız. Güçlerimizi hedef alanlardan hesap sormaya hazırız” diye konuştu.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh de "4 Şubat'tan bu yana Irak ve Suriye'deki güçlerimize yönelik herhangi bir saldırı yaşanmadı" dedi./Kaynak