ABD Dışişleri Bakanlığı: Peşmerge'ye desteğimiz devam edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı: Peşmerge'ye desteğimiz devam edecek

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Denis Natali, IŞİD’le mücadelenin sona ermediğini dolayısıyla ülkesinin Iraklı güçlere ve peşmergeye verdiği desteğin süreceğini belirtti.

Başkent Washington’da düzenlenen “Irak ve İstikrar” konulu paneled konuşan Denis Natali, “Askeri konularda Iraklı güçlere ve peşmergeye desteğimiz ve yardımlar sürecek” dedi.

Bölgede IŞİD’e karşı mücadelenin tamamen sona ermediğini ifade eden Natali, “Bildiğiniz gibi IŞİD’in Suriye ve Irak’ta işgal ettiği tüm topraklar geri alındı. Bu da bu ülkelerdeki müttefiklerimizin desteğiyle oldu. IŞİD tehdidi hala devam ediyor. Bunun en önemli örneği de IŞİD lideri Bağdadi’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı videodur. Uluslararası koalisyon IŞİD’i bitene kadar mücadelesini sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, Irak’taki siyasi süreci desteklediklerini vurgulayarak Bağdat hükümetine gereken desteğin sunulacağını söyledi. Natali, “2014’ten beri Irak ve Suriye’nin istikrarı için 20 milyar dolar ödendi. Süreç şimdi IŞİD sonrası bölgenin istikrarlaştırılması sürecidir. Kürdistan’ın da bir parçası olduğu Irak’ın barış, refah ve huzuru için çabalarımız sürecek” dedi.

Denis Natali, Suriye krizi hakkında ise, “Suriye konusundaki görüşümüz değişmedi. Suriye için siyasi çözümü destekliyoruz. Suriye’de çözülmesi gereken insani sorunlar var. Bu ülkenin istikrari için çalışmalıyız” dedi.