IŞİD, Peşmergeye karşı savaş taktiğini değiştirdi

IŞİD, Peşmergeye karşı savaş taktiğini değiştirdi

Krd News

Güney Kürdistan’ın Kerkük iline bağlı Hawice kenti ve kırsalındaki Peşmerge noktalarına yönelik IŞİD saldırıları devam ediyor.

Kerkuknow’da yayınlanan haberde, IŞİD militanlarının Peşmerge noktalarına sıklıkla keskin nişancı atışları yaptığı belirtildi. IŞİD’in cephe savaşı ya da direkt saldırılarda bulunmak yerine keskin nişancıları kullanmasını Savaş stratejisinin değiştiğine yönelik bir işaret olarak nitelendiren Kerkuknow, konuyla ilgili General Mohammad Haji Abdullah’ın da görüşlerini aldı.

General Abdullah’a göre IŞİD bir şekilde de olsa varlığını kanıtlamak için keskin nişancıları kullandığını belirterek, IŞİD’in operasyonel güç ya da cephe savaşına girişemeyeceğini belirtti.

IŞİD’in belirgin bir şekilde güç kaybetmesiyle askeri hareketliliğinin de daraldığına dikkat çeken General Abdullah, "IŞİD göstermelik saldırılarla faaliyetlerini arttırmak istiyor. Artık hiçbir güce sahip değiller ve yok olmak üzereler."

General Abdullah, IŞİD’in bu gibi eylemlerle Peşmerge güçlerinde korku yaratmak istediğini belirten General Abdullahbölgenin IŞİD’in bir sızma harekatı yapmasına müsait olduğuna, bu şekilde saklanarak ilerleme sağlayan IŞİD’lilerin sürpriz bir saldırı yapma ihtimaline karşı dikkatli olduklarını söyledi.