Fuad Hüseyin Peşmerge Güçleri ile ilgili karara imza attı

Fuad Hüseyin Peşmerge Güçleri ile ilgili karara imza attı

Irak Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Fuad Hüseyin, Peşmerge Güçleri’nin aldıkları maaşlarla ilgili bir karara imza attı. Karara göre Peşmerge Güçleri’nin masrafları için aylık 68 milyar dinar başkent Erbil’e gönderilecek.

Konuyla ilgili K24’e konuşan Savunma ve Güvenlik Komisyonu’nun Kürt üyesi Nasır Herki, Irak Maliye Bakanlığı’nın bugünden itibaren Peşmerge Güçleri’nin maaşlarıyla ilgili Erbil’e 68 milyar dinar göndereceğini doğruladı.

Herki, “Federal bölge yasasına göre, maaşlarla ilgili bu karar, Irak Savunma Bakanlığı tarafından Peşmerge Güçleri için tahsis edilmektedir” dedi.

Irak’ın 2019 Bütçe Yasası’na göre Irak Federal Hükümeti memur maaşları olarak aylık 522 milyar dinarı (yaklaşık 438 milyon 655 bin dolar) Kürdistan Bölgesi’ne göndermesi gerekiyor.

Federal Hükümet geçen ayki 454 milyar dinar (yaklaşık 381 milyon 512 bin dolar) memur maaşlarını Kürdistan Bölgesi Hükümetine göndermişti.

Irak hükümetinin 2019 bütçe yasasına göre 68 milyar dinar (yaklaşık 57 milyon 142 bin dolar) olan Peşmerge bütçesini her ay Kürdistan Bölgesine göndermesi gerekiyor.