ABD Dışişleri Bakanlığı: PKK'nin Kürdistan hükümetine yönelik terör saldırısını kınıyoruz

"ABD, PKK terör örgütünün Kürdistan güvenlik güçlerine yönelik dün gerçekleştirdiği saldırılara, şiddetle kınadığına ilişkin bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı: PKK'nin Kürdistan hükümetine yönelik terör saldırısını kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, “terör örgütü” diye adlandırdığı PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yadımcısı Cale Brown, yazdığı yazılı açıklamada, “ABD, terör örgütü PKK'nin dün Irak'ta Kürdistan Bölgesi güvenlik görevlilerine yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor” dedi.

Sözcü Yardımcısı Brown, “Irak Başbakanı Kazımi ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ne terörizmi kökten bitirme çabalarına verdiğimiz destekte kararlıyız. Bu saldırılarda ölen ve yaralananların ailelerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu

4 Ekim günü, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kasabasında PKK’lilerin yola döşediği mayına basan Peşmerge’ye ait askeri araçta bir Peşmerge şehit düştü, iki Peşmerge de yaralandı.

PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), Peşmerge’nin bölgede operasyona çıktığını ve kendi kamplarına girdiğini savundu.

Ancak Peşmerge Güçleri Genel Örgütlenme Kurulu Sorumlusu Tuğgeneral Hasan Nuri, “operasyon” iddialarını yalanlayarak PKK’lilerin geçiş güzergahında mayın patlattıktan sonra kendisinin de içerisinde bulunduğu konvoya roketatar ve ağır silahlarla saldırdığını söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve Irak’tan da saldırıyı kınayan açıklamalar geldi.

Resim