Trump: Biz seçimi kazandık, oylamanın durmasını istiyoruz, Yüksek Mahkeme'ye gidiyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında başkanlık seçimlerini kazandığını iddia etti.

Trump: Biz seçimi kazandık, oylamanın durmasını istiyoruz, Yüksek Mahkeme'ye gidiyoruz

Donald Trump ve Joe Biden’ın Beyaz Saray’ı kazanmak için verdiği büyük yarışta son oylar kullanıldı. Ülkenin dört bir yanında oy sayımları devam ederken, medya kuruluşları elindeki verilerle birçok eyalet için tahminini açıkladı.

ABD’de mevcut sonuçlar anketlerin öngördüğü gibi farklı bir Biden zaferi değil, başa baş bir yarış gösteriyor. Trump’ın Ohio ve Florida’yı tekrar kazanması, mevcut sonuçlara göre Pennsylvania ile Michigan gibi eyaletleri de önde götürmesi seçimleri, sonuçlarının tahmin edilmesi zor bir hale getirdi.

2016’da Trump’ı ‘salıncak eyaletler’de elde ettiği zaferler Oval Ofis’e taşımıştı. Anketler Demokrat aday lehine sonuçlar göstermiş olsa da, Biden henüz bu tabloyu tersine çevirebilmiş değil.

Çoğu medya kuruluşunun tahminlerinde göre Biden, Seçmenler Kurulu oylarında hala önde, ancak yeni açıklanan sonularla bu fark erimeye başladı.

Türkiye saatiyle 09.00 sularında Joe Biden, eşi Jill Biden ile Delaware, Wilmington'daki seçim merkezinde kısa bir açıklama yaptı. Biden,  "iyimser" olduklarını söylediği konuşmada “Bulunduğumuz noktadan memnunuz. Bu seçimi kazanma yolunda olduğumuzu biliyorum." ifadelerini kullandı. 

Biden yaptığı kısa konuşmada "Bu seçimin sonucunu belirlemek bana veya Trump'a kalmaz" ifadelerini kullanırken o sırada tweet atan Trump da bir açıklama yapacağını duyurdu. "Büyük bir zafer" ifadelerini kullanan Trump "Öndeyiz ama seçimi çalmaya çalışıyorlar!" ifadelerini kullandı. 

Seçimde hile vurgusu yaptığı tweetten bir saat sonra Beyaz Saray'da açıklama yapan Trump, "Seçimi biz kazandık" ifadelerini kullandı. Seçimde hile olduğunu söyleyen Trump, "Oy sayımının durmasını talep ediyoruz, Yüksek Mahkeme'ye gideceğiz" dedi.