Biden, Rusya'ya 500'den fazla yeni yaptırım açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, yarın ikinci yılını dolduracak Rusya-Ukrayna savaşı ve tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni'nin 16 Şubat'ta hayatını kaybetmesiyle bağlantılı olarak Rusya'ya karşı 500 yeni yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Biden, Rusya'ya 500'den fazla yeni yaptırım açıkladı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'ya Ukrayna savaşı ve muhalif Aleksey Navalni'nin ölümü nedeniyle 500'ü aşkın yeni yaptırım getirdiğini açıkladı.

Beyaz Saray, Rusya'nın finans sektörü ve savunma sanayisinin yanı sıra Navalni'nin hapsiyle ile bağlantılı kişilerin de yaptırımların kapsamında olacağını açıkladı. Rus muhalif siyasetçi Navalni'nin geçen hafta cuma günü Yamal-Nenets bölgesindeki cezaevinde öldüğü açıklanmıştı. 

100'e yakın kuruluşa ihracat kısıtlaması

"Bu yaptırımlar, Navalni'nin tutukluluğuyla bağlantılı kişileri ve Rusya'nın finans sektörü, savunma sanayii üssü, tedarik ağları ve birden fazla kıtada yaptırımlardan kaçanları hedef alacak" bilgisini veren Biden, "Bunlar, Putin'in ülke dışındaki saldırganlığı ve ülkesindeki baskı için daha yüksek bir bedel ödemesini sağlayacak" diye konuştu.

Biden'ın açıklamasında, 'Rusya'nın savaş makinesine arka kapıdan destek sağlayan 100'e yakın kuruluşa yeni ihracat kısıtlamaları' getirileceği bilgisi de paylaşıldı. Rusya'nın enerji gelirlerini daha fazla azaltma amacıyla eyleme geçtiklerini söyleyen Biden, "Ayrıca ekibimi sivil topluma, bağımsız medyaya ve tüm dünyada demokrasi için savaşanlara desteği güçlendirmeleri için yönlendirdim" ifadelerini kullandı.