ABD’den Rojava’daki SİHA saldırısı hakkında ilk açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, bugün, Kamışlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve sürücü Fırat Tûma’nın hayatlarını kaybettiği SİHA saldırısıyla ilgili, "Türkiye'nin sınırda güvenlik sorunu var ve biz bunu anlıyoruz. Türkiye'nin de Suriye'de ne yaptığımızı, neden yaptığımızı ve kimlerle neden çalıştığımızı anlaması gerekiyor” dedi.

ABD’den Rojava’daki SİHA saldırısı hakkında ilk açıklama
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, bugün, Kamışlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve sürücü Fırat Tûma’nın hayatlarını kaybettiği SİHA saldırısıyla ilgili soruya yanıt verdi.
 
Kirby, bugün, Kamışlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve sürücü Fırat Tûma’nın hayatlarını kaybettiği SİHA saldırısıyla ilgili, "Türkiye'nin sınırda güvenlik sorunu var ve biz bunu anlıyoruz. Türkiye'nin de Suriye'de ne yaptığımızı, neden yaptığımızı ve kimlerle neden çalıştığımızı anlaması gerekiyor” dedi.
 
Koordinatör John Kirby, IŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasındaki işbirliğinin devam edeceğini de söyledi.
 
Kirby, bugün Washington'da düzenlediği basın toplantısında Rûdaw muhabirinin IŞİD’le mücadele ile ilgili sorusuna, "IŞİD zayıfladı, ancak Suriye ve Irak için hâlâ bir tehdit. Bu nedenle, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon, bu tehdide karşı koymak için DSG ile birlikte çalışmaya devam edecektir” cevabını verdi.