ABD Dışişleri’nden DSG açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı, “DSG Suriye’de etkili ve kararlı bir askeri müttefik olarak kalmaya devam ediyor” açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri’nden DSG açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Washington yönetimi arasındaki ilişkilerine dair soruya yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan e-posta üzerinden verilen yanıtta, ““DSG Suriye’de etkili ve kararlı bir askeri müttefik olarak kalmaya devam ediyor” denildi.

DSG’nin IŞİD tehdidi ve uyuyan hücrelerine karşı mücadele kapsamındaki rolüne dikkat çekilen yanıtta, “DSG IŞİD’e yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirmiş, örgütün eski ekonomi ve sağlık emirinin yanı sıra çok sayıda casusu etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca operasyonlar neticesinde bir çok kaçakçılık şebekesi de çökertilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı, “Biden yönetimi, Rojava ve DSG’nin kontrolü altındaki bölgelerde Sezar Yasası olarak bilinen yaptırımlarından muaf tutmak için bir çalışma yapıyor mu?” sorusuna ise kısaca, “Şu anda bu konuda açıklayacak bir şey yok” şeklinde yanıt verdi.

ABD medyası, Biden yönetiminin bu hafta Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolündeki bölgeleri Sezar Yasası yaptırımlarından muaf tutmaya karar verebileceğini yazdı.

Medyada yer alan haberlere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich konuyu görüşmek üzere Rojava’yı ziyaret edecek ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Konseyi Başkanı İlham Ahmed ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile görüşecek.

Yaptırımların kaldırılması kararının, insani yardımların bölgeye ulaşımını kolaylaştırmayı ve bu bölgelerdeki ekonomik sıkıntıları hafifletmeyi amaçladığı bildiriliyor./ Rudaw