ABD Dışişleri'nden Sedef Kabaş tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş hakkında "Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri'nden Sedef Kabaş tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, ''Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir'' açıklamasında bulundu.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve yazdığı bir şarkı sözü nedeniyle Erdoğan’ın ‘‘uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak da bizim görevimiz’’ sözlerine hedef olan Sezen Aksu, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın brifinginde gündeme geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin gündemindeki iki olayla ilgili soruya, ifade özgürlüğüne vurgu yaparak yanıt verdi.

Price, ‘‘İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir. Bahsettiğiniz olaylardan Sedef Kabaş’ın gözaltına alındığından haberdarız ve bu konuda hayalkırıklığı yaşıyoruz. Bu Türkiye’de olduğu kadar dünyanın diğer yerlerinde de aynı şekilde geçerli’’ dedi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz