ABD, Dohuk'ta askeri üs kuruyor

Irak basını ABD güçlerinin Kürdistan Bölgesi’nin Duhok ili sınırları ve Türkiye'nin sınır şeridinde bir askeri üs kurduğunu açıkladı.

ABD, Dohuk'ta askeri üs kuruyor
Bağdat el-Youm haber sitesi, Iraklı kaynaklara dayandırdığı haberinde Amerikan güçlerinin son dönemde Güney ve Batı Kürdistan hattında normal olmayan bir hareketlilik içinde bulunduğunu bildirdi.
 
Haşd Şaabi sorumlusu Ebu Bedir Şimmeri, Amerikan güçlerinin bir hafta önce Kürdistan bölgesinde Fişhabur sınır kapısından sınırında devriye gezmeye başladığını söyledi.
 
Ebu Bedir Şimmeri, Amerikalıların, Suriye’deki güçlerinden bazılarını da Erbil’e naklettiklerini belirterek “Amerikan güçleri, hava desteği olmaksızın devriye geziyor ve onların bu hareketinden Irak hükümetinin bilgisi bulunmuyor” dedi.
 
Irak'lı bir kaynak ise ABD güçlerinin Kürdistan Bölgesi’nin Duhok ili sınırları içindeTürkiye sınır şeridinde bir askeri üs kurduğunu söyledi.
 
Geçtiğimiz hafta da Kurd Press haber ajansı, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde Amerikan güçlerinin Suriye’nin Türkiye ve Irak sınır üçgeninde bir askeri üs kurduğunu bildirmişti.