ABD heyeti Rojava’da; ENKS-PYNK görüşmeleri yeniden başlıyor

ENKS ile PYNK arasındaki görüşmelere katılmak üzere ABD’den bir heyetin Rojava’ya ulaştığı öğrenildi. Taraflar, “müzakerelere zarar verecek açıklamalardan kaçınılması” uyarısında bulundu.

ABD heyeti Rojava’da; ENKS-PYNK görüşmeleri yeniden başlıyor
ABD’den bir heyetin, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasındaki müzakerelere katılmak üzere Rojava’ya geçtiği bildirildi.
 
Rûdaw Radyo’da yayınlanan “Çavê Sêyem” (Üçüncü Göz) programına konuk olan ENKS Yürütme Kurulu Üyesi Fesla Yusuf ve PYNK’den Salih Gedo, yakın bir zamanda taraflar arasındaki görüşmelerin yeniden başlayacağını duyurdu.  
 
ENKS temsilcisi Fesla Yusuf, ABD’li yetkililerin kendileri ile temas kurduğunu belirterek, “Görüşmelerde yeni bir aşamaya geçildiğini ve yakın zamanda çalışmaya başlayacaklarını aktardılar” dedi.
 
PYNK temsilcisi Salih Gedo da ABD’li heyetin Rojava’ya ulaştığı bilgisini teyid ederek, görüşmeye hazır olduklarını söyledi.
 
Gedo, “Görüşmeler üçüncü taraf, yani ABD heyeti hazır olmadığı için bir süre durdurlmak durumda kaldı” diye konuştu.
 
Yusuf ve Gedo, taraflar arasındaki müzakerelerin değişik nedenlerle durdurulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “sürece zarar veren açıklamalardan kaçınılması gerektiğini” vurguladı.