ABD: Kürdistan Bölgesi'ni her zaman destekleyeceğiz!

ABD’nin yeni Irak Büyükelçisi Matthew Tueller ve beraberindeki heyet dün Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Mesrur Barzani'yi ziyaret ederek olumlu mesajlar verdi.

ABD: Kürdistan Bölgesi'ni her zaman destekleyeceğiz!

ABD’nin yeni Irak Büyükelçisi Matthew Tueller ve beraberindeki heyet dün Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Mesrur Barzani'yi ziyaret ederek olumlu mesajlar verdi.

Başkan Mesud Barzani, ABD’nin yeni Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller ile bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi olarak göreve başlayan Matthew Tueller’i Pirmam’daki ofisinde kabul eden Başkan Mesud Barzani, Ortadoğu’daki siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Steven Fagin’in de hazır bulunduğu görüşmede, Başkan Barzani, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi’ni yeni görevinden ötürü tebrik ederek başarılar diledi.

Büyükelçi Tueller ise, Başkan Barzani’nin istikrarın kazanılması, sorunların çözümü ve Kürdistan Bölgesi ile ABD arasındaki ilişkilerdeki rolünün önemine vurgu yaparak, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin ilerlemesinde Başkan Barzani’nin çabalarının büyük olduğunu ifade etti.

Tueller, ABD’nin, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin iki tarafın yanı sıra Irak ve tüm bölgenin çıkarlarına hizmet ettiğine inandığını dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi ve Ortadoğu’da yaşanan son siyasi gelişmelerin ele alındığı görüşmede, terör örgütü DAİŞ’le mücadele de masaya yatırıldı.

Mesud Barzani ile Matthew Tueller

Neçirvan Barzani: ABD'nin yardımına ihtiyacımız var

Büyükelçi Tueller, Erbil'deki ziyaretleri kapsamında Kürdistan Bölgesi'nin yeni başkanı Neçirvan Barzani'yi de ziyaret etti.

Matthew Tueller, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı görevini almasından dolayı Neçirvan Barzani’yi kutlayarak, ülkesinin, Kürdistan Bölgesi ve Irak’a yönelik desteğinin devam edeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerin ABD açısından önemine dikkat çeken Matthew Tueller, Erbil ve Bağdat arasındaki ilişkilerin olumlu yönde gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Matthew Tueller’e yeni görevinde başarılar dileyen Neçirvan Barzani, görevini rahatça icra etmesi için Kürdistan Bölgesi’nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

Erbil ve Bağdat’ın yakınlaşmasındaki desteğinden dolay ABD’ye teşekkür eden Kürdistan Bölgesi Başkanı, ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki reformların başarıya ulaşması için başta ABD olmak üzere, müttefiklerin yardımına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Görüşmede ayrıca, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi süreç ve bölgenin genel durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Mesrur Barzani: Halkların barış içinde beraber yaşamını esas aldık

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı ve yeni hükümet kabinesini kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, ABD’nin yeni Irak Büyükelçisi Matthew Tueller ve beraberindeki heyetle görüştü.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi-ABD ilişkileri ve bölgedeki son gelişmeler değerlendirildi.

Matthew Tueller’e yeni görevinde başarılar dileyen Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin her zaman olduğu gibi; ortak çıkarlar, istikrar, barış ve halkların barış içinde beraber yaşamını esas alarak, sorunların barışçıl yollar ve diyalogla çözümünden yana olduğunu belirtti.

Yeni hükümet kabinesinin kurulma sürecine de değinen Mesrur Barzani, yeni kabineyi belirlenen sürede parlamentoya sunmak için gerekli çalışmaların başladığını kaydetti.

Mesrur Barzani’yi kutlayan ve oluşuracağı yeni kabineyi yönetmede kendisine başarılar dileyen ABD’li Büyükelçi, ülkesinin, Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerin tüm alanlarda geliştirilmesine hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Mesrur Barzani ile Matthew Tueller