Kürdistan Bölgesi Başkanlığından Süleymaniye saldırısı açıklaması: Endişeliyiz

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, dün Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında ABD askerlerinin de olduğu bir konvoya düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından Süleymaniye saldırısı açıklaması: Endişeliyiz

Saldırıyı “kınayan” Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, “Saldırının ardından oluşan karmaşadan endişeliyiz” ifadesini kullandı.

İlgili tarafları, olayın kaynağını ve nedenini araştırmak için “üzerlerine düşen görevi” yerine getirmeye çağıran Başkanlık, olayın ve sonuçlarının doğru değerlendirilmesi ve “suçlamalar yerine sebepleri ortadan kaldıracak adımlar” atılması gerektiğini belirtti.

Süleymaniye ve Kürdistan Bölgesi halkının güvenlik ve refahının Kürdistan Bölgesi yönetimin önceliği olduğuna dikkat çeken Başkanlık, “Bunların herhangi bir nedenle tehlikeye atılmasına izin verilmeyecektir” ifadesine yer verdi.

Ne olmuştu?

Dün, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında bir hava saldırısı düzenlenmiş ve saldırının hedefinin DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani olduğu belirtilmişti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Mazlum Kobani’nin hedef alındığına yönelik iddiaları yalanlamıştı.

ABD’den açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino, hedef alınan konvoyda ABD askerlerinin de olduğunu açıkladı.