Süleymaniye’deki patlama ve Mazlum Abdi'yi öldürme girişimi hakkındaki ayrıntılar ortaya çıktı

Süleymaniye Havalimanı bombalaması ve Mazlum Abdi'yi öldürme girişimi hakkında ayrıntılar ortaya çıktı.

Süleymaniye’deki patlama ve Mazlum Abdi'yi öldürme girişimi hakkındaki ayrıntılar ortaya çıktı

BasNews’te yer alan habere göre, güvenilir kaynaklar Süleymaniye Havalimanı'na drone saldırısı düzenlendiği sırada Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanı Mazlum Abdi'nin orada olduğunu söyledi.

Habere göre, DSG komutanı Mazlum Abdi, Süleymaniye'de YNK ve Antiterör komutası ve Amerikalılarla görüşme halindeydi. Görüşmenin ardından Abdi, Batı Kürdistan'a dönmek için  Süleymaniye Havalimanı'na gitti. DSG komutanı Abdi, kargo yerinden özel arka kapıdan havalimanına girdi ancak kısa bir mesafede mekanın yakınında bir drone saldırısı oldu. Bu saldırı ile Türkiye Bafil Talabani ve YNK’ye, olan bitenden haberdar olduklarını söylemek istedi.

Söz konusu dronun, Mazlum Abdi ve beraberindekileri neden vurmadığı hakkında da haber kaynağı şunları söylüyor, "Çünkü Mazlum Abdi'nin içinde bulunduğu araçta Amerikalılar da vardı ve sırf bu yüzden Türkiye o araca vurmadı."

Mazlum Abdi'nin 3 gündür Süleymaniye'de olduğunu söyleyen haber kaynağı, ‘’Abdi'nin bugün Rojava Kürdistanı'na dönmek istediğini ifade etti. Aynı zamanda Bafil Talabani, Abdi’nin başka bir uçakla yurt dışına gitmesini istediğini söyledi. Ancak Türk insansız hava aracının bombalaması nedeniyle yolculuğunu gerçekleştiremeyen Abdi havalimanından çıktı. Bu olayın bir patlama olayı olarak bilinmesi isteniyor.’’