Erkan Baş: TİP ile HDP 80 ilde mutabakat sağladı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "TİP sadece 7 seçim bölgesinde seçimlerde katılacak. TİP ile HDP 80 ilde mutabakat sağladı" dedi.

Erkan Baş: TİP ile HDP 80 ilde mutabakat sağladı

Emek ve Özgürlük İttifakı, seçime yönelik tutum ve politik mutabakat metnini, Ankara’da basın toplantısıyla açıkladı.

Toplantıya, ittifakta yer alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, SMF Barış Kayıoğlu, TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz katıldı.

İtifakın mutabakat metnini açıklayan İbrahim Akın, “Türkiye'nin demokratik geleceğini inşa etmeyi hedefleyen ittifakımız, seçimlerden büyük bir halk desteği alarak çıkmayı, emekten, barıştan, demokrasiden yana güçlü bir Meclis temsiliyetini sağlamayı amaçlıyor” dedi.

Akın, ittifakta yer alan EHP, EMEP, HDP, SMF ve TÖP’ün seçimlere 81 ilde Yeşil Sol Parti listesinden gireceğini vurguladı.

İbrahim Akın, varılan mutabakatı da şu ifadelerle özetledi:

 “Tüm seçim bölgeleri tek tek incelenmiş, geçmiş dönemde HDP’nin kazandığı milletvekillikleri temel alınmış, hem oy sayısı hem de milletvekilliği bakımından bunun üzerinde bir kazanıma ulaşmak hedeflenmiştir. Bu değerlendirmeler sonucunda, milletvekili sayısını artırma hedefini gerçek kılacak bir yöntemde uzlaşıya varıldığını bildirmek isteriz. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak varmış olduğumuz bu ortak sonuç ve sizlerle paylaştığımız ortak seçim mutabakat bildirgemizle güçlü bir seçim kampanyası yürütmek üzere çalışmalarımızı yeni bir aşamaya taşımış bulunuyoruz.”