Kürdistan Bölgesi'nde 2 yeni üniversite kuruluyor

Başbakan Mesrur Barzani, Bakanlar Kurulunun 19 Haziran’da aldığı 2546 sayılı kararı imzalayarak, Kürdistan Bölgesi’nde 2 yeni üniversitenin daha kurulmasını onayladı.

Kürdistan Bölgesi'nde 2 yeni üniversite kuruluyor
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'nin imzaladığı karar gereği, Duhok’un Akre ilçesinde Akre Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Süleymaniye’nin Germiyan İdaresinin merkezi konumundaki Kelar’da ise Germiyan Politeknik Üniversitesi adlı iki yeni üniversitenin açılması kararlaştırıldı.
 
Kararda, "Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı'na, bu üniversitelerin her birinin ilgili üniversitelerle koordineli olarak, yasa ve yönergelerde yer alan tüm bilimsel ve yasal gerekliliklere uygun olarak tüm ihtiyaçlarını karşılaması talimatını veriyoruz" denildi.
 
Germiyan İdaresinin merkezi Kelar’da 1992'den beri, Teknik Kolej olarak değiştirilen ve Süleymaniye Politeknik Üniversitesi'ne bağlı bir teknik enstitüsü bulunuyor.
 
Akre'de Duhok Üniversitesi'ne bağlı bir eğitim fakültesi ve Duhok Politeknik Üniversitesi'ne ait bir teknik enstitü bulunmaktadır.