YNK Politbürosu Kosret Resûl Elî başkanlığında toplandı

YNK Politbürosu Kosret Resûl Elî başkanlığında toplandı
Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Kerkük'ün Haşdi Şabi tarafından saldırıya uğramasından sonraki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Kosret Resûl Elî başkanlığında toplanan YNK politbürosu YNK'nin son durumunu ve Kürt birliğini gündemine aldı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), parti iç tüzüğünün hiçbir şahıs veya grup tarafından çiğnenmemesi konusunda karar aldı. Toplantı sonrası YNK Politbüro tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Ortadoğu’daki halklar, Kürdistan’ın stratejik amaçlarına kavuşmasını ümit ediyordu. Partimiz, referanduma sunulan alternatiflerin kabul edilmesini önermişti ancak bu kabul edilmedi. Dünyadaki dost devletlerin referendum konusundaki sessizliği, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne karşı oluşu ve bunun akabinde askeri operasyon gerçekleşti.

Aynı zamanda, Kürt partileri ve partimiz içinde yaşanan uyuşmazlıklar 16 Ekim’de olayların yaşanmasına neden oldu. Yaşanan bu olaylardan sonra KYB Birinci Başkan Yardımcısı Kosret Resul başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda referandum öncesi ve sonrası gelişmeler ele alındı.

YNK, 15 Ekim’de Dukan’da yapılan toplantı ve öncesinde siyasi partilerle yapılan toplantıları yeniden gözden geçirilmesi karar aldı. Toplantıdan sonra sorumsuzca yapılan açıklama ve röportajlar partimizi olumsuz etkilemiştir. Bunun içinde partimizin tüzüğü çerçevesinde, tüm parti kararlarının resmi organlardan çıkması konusunda karar aldı.

Hiçbir grup veya kişinin iç tüzüğün ihlaline izin verilmeyecek. Kürdistan Parlamentosu’nun aktif olması için tüm tarafların oturumlara katılmasını talep ediyoruz. Bağdat Hükümeti ile ön şartsız barışçıl bir şekilde görüşmelere başlayıp, saldırların durdurulmasını istiyoruz.

Anayasal çerçevede Bağdat ile görüşülmesi ve ihlal edilen anayasa maddelerinin araştırılması gerekiyor. Kürdistan’daki siyasi taraflar arasında yaşanan sorunların çözülmesi için çaba gösterilmesi gerekiyor. Aynı zamanda partiden ayrılmak isteyen grup ve şahıslar kendilerine başka bir yol seçebilirler.”