Neçirvan Barzani İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile bir araya geldi

Bağdat temaslarının ardından Erbil’e gelen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ofisinde Bölge Başkanı Neçirvan Barzani tarafından karşılandı.

Neçirvan Barzani İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile bir araya geldi

Dünkü Bağdat temaslarının ardından Erbil’e geçen Dışişleri Bakanı Ann Linde, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ofisinde Başkan Neçirvan Barzani tarafından kapıda karşılandı.

Ann Linde’i Uluslararası Erbil Havalimanı’nda ise Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizeyi karşıladı.

Başkan Neçirvan Barzani  ile İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde başta Belarus-Polaonya sınırında mahsur kalan göçmenler konusu olmak üzere çok sayıda bölgesel sorunu ele aldı.

Bakan Linde’nın yarın da Erbil’deki temaslarını sürdürmesi ve azınlıkların temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Linde Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazimi ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya gelmişti.

İsveç ile Kürdistan Bölgesi arasındaki yakın ilişkiler uzun bir geçmişe dayanıyor. IŞİD’e karşı savaşın sürdüğü dönemde İsveç, Peşmerge Güçlerine destek sumak amacıyla 200'e yakın askeri danışman göndermişti.

İsveç'te 150 binden fazla Kürdün yaşadığı tahmin ediliyor.