Başkan Neçirvan Barzani Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Almanya ziyareti kapsamında Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı ile bir araya geldi

Başkan Neçirvan Barzani bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde Almanya’ya gitti.

Ziyaret kapsamında Başkan Neçirvan Barzani, bugün öğlen saatlerinde Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze ile bir araya geldi.

Görüşmede Almanya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerin geliştirilmesi,  iki ülke arasında çeşitli alanlarda ortak iş birliği, Şengal ve Ezidilerin durumu, Kürdistan Bölgesindeki sığınmacıların kendi topraklarına dönmeleri ve ve Irak'a yönelik iklim değişikliği tehditleri gündeme geldi.  

Berlin’den bildiren Rûdaw muhabiri Ala Şali, Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı'nın Irak'ın çeşitli bölgelerine ve Kürdistan Bölgesi'ne su temini, sağlık yardımı ve diğer insani yardımlar dahil olmak üzere yardım sağlayan en önemli bakanlıklardan biri olduğunu söyledi.

Görüşmeye ilişkin Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada ise,  Almanya'ya Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destek ve yardımlardan dolayı teşekkür eden Neçirvan Barzani, Almanya ile Irak arasında imzalanan son anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kürdistan Bölgesi'nin Almanya ile ilişkilerini ve işbirliğini daha da geliştirmek istediğini yineledi.

Alman Bakan Schulze ise, ülkesinin özellikle yatırım, eğitim ve ekonomik çeşitlendirme gibi desteklenmesi gereken alanlarda yine iklim değişikliğinin etkilerini ele almak için Irak ve Kürdistan Bölgesi ile işbirliğine yönelik desteğini ve arzusunu sürdürdüğünü ifade etti.