ABD Savunma Bakanı Mattis,Yeni strateji IŞİD’i tamamen bertaraf etmek

ABD Savunma Bakanı Mattis,Yeni strateji IŞİD’i tamamen bertaraf etmek

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD yönetiminin IŞİD'e karşı yeni stratejisinin özünü, daha hızlı ve güçlü müdahaleyle IŞİD'i tamamıyla bertaraf etmenin oluşturduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Mattis, ABD'nin CBS televizyonuna verdiği mülakatta, bugüne kadar Irak ve Suriye'de örgüt militanlarını bir bölgeden bir başka bölgeye yönlendirmek amacıyla uyguladıkları yıpratma taktikleri yerine örgütü belirli bir bölgede kuşatıp tamamen yok etmeye yönelik bir stratejiyi benimsediklerini söyledi.

Mattis, "Amacımız yabancı savaşçıların çatışmalardan kaçıp Kuzey Afrika'ya, Avrupa'ya, Amerika'ya, Asya'ya ve Afrika'ya geri dönmelerini önlemek." ifadelerini kullandı.

IŞİD'in tüm uygar ülkelere tehdit oluşturduğunu ifade eden Mattis, "Yeni stratejimizin özü, daha hızlı ve güçlü bir müdahaleyle IŞİD'i tamamıyla bertaraf etmek." diye konuştu.

Yeni stratejinin IŞİD'e kaçacak bir yer bırakmamayı amaçladığını vurgulayan Mattis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin, örgüt bugün Musul'un batısında sıkışmış durumda. Irak güvenlik güçleri, militanları tamamen yok etmek üzere harekete geçti. Telafer kuşatıldı. Suriye'de başkent ilan ettikleri Rakka'yı kuşatmaya yönelik harekat da devam ediyor. Kuşatma tamamlandıktan sonra aynı şekilde şehri militanlardan temizleyeceğiz.