ABD, Suriye'de hava savunma füze sistemi kurdu

ABD ordusu, Deyrizor yakınlarında bulunan askerlerini korumak için kısa menzilli savunma sistemi kurdu.

ABD, Suriye'de hava savunma füze sistemi kurdu
Şarkul Avşat'a yer alan haberde, Forbes sitesi kısa menzilli hava savunma füze sisteminin (Avenger) Irak’tan Suriye’nin doğusuna kamyonlarla taşındığının aktardı. Sitede “Suriye ve Irak’taki ABD güçlerini insansız hava araçlarının (İHA) oluşturduğu gittikçe artan tehditlerden korumak için kolay erişilebilen en iyi sistem” ifadeleri yer aldı.
 
Şubat ayının sonlarına doğru sosyal medya sitelerinde, Avenger sisteminin Irak’tan Suriye’ye giden bir otoyol üzerinden nakledildiğini gösteren fotoğraflar yayınlanmıştı. İddialara göre, sistem, Suriye’nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde bulunan ABD kuvvetlerinin güvenliğini sağlayacak.
 
Russia Today’de yayınlanan analizde, FIM - 92 Stinger roketatarlarla birlikte Avenger’ın, piyadeleri alçak irtifadaki uçaklardan, seyir (cruise) füzelerinden, helikopterlerden ve SİHA’lardan korumak için tasarlandığını bildirdi.
 
Analizde “Geçen yılın başlarına kadar, Irak’taki ABD güçlerinin bulunduğu üslerin hava savunma sistemleri yoktu. ABD’nin Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarında bir SİHA ile İranlı General Kasım Süleymani’ye suikast düzenlemesine misilleme olarak İran’ın 2020 Ocak ayında balistik füzelerle bu üslerden ikisini hedef alması üslerdeki güvenlik açığını ortaya çıkardı” ifadeleri yer aldı.