ABD: Tek çözüm Türkiye’nin S-400’leri elden çıkarması...

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, "S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor" dedi.

ABD:  Tek çözüm Türkiye’nin S-400’leri elden çıkarması...
Satterfield, Türk gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükelçi, S-400'lere ilişkin şunları söyledi:
 
"Türkiye S-400'lerden vazgeçmeli. Amerikan kongresinde savunabileceğimiz tek çözüm bu. S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor. Bu yaklaşım kişisel değil. Tamamen yasal gereklilik."
‘ABD’nin tepkisi çok ağır olur’

Türkiye’nin Rusya ile yeni bir askeri-ticari işlem yapmasının ağır sonuçları olacağını da dile getiren Satterfield “Yeni bir ticari işlemde verilecek cevap CAATSA yaptırımlarından daha ciddi olur” dedi. Satterfield, “ABD’de yürütmenin buna vereceği tepki sert olur. Eğer yürütme bu yönde karar almazsa Kongre’nin vetolanamayacak bir çoğunlukla karşılık verilmesini talep edeceğinden eminim” değerlendirmesinde bulundu. Satterfield, Washington’ın bu duruşunun Türkiye’ye özel olmadığını, herhangi bir ülkenin Rusya’yla askeri ticaret yapmasına da aynı karşılığın verileceğini ifade etti.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz