ABD Türkiye'nin Rojava'ya yönelik bazı şartlarını kabul edecek

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) sorumlularından Mihsin Tahir yaptığı açıklamada, TEV–DEM'in ittifakta ciddi olmadığını, bu nedenlede ABD'nin Rojava Kürdistanı konusunda BasNews Türkiye'nin bazı şartlarını kabul edeceğini belirtti.

ABD Türkiye'nin Rojava'ya yönelik bazı şartlarını kabul edecek

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) sorumlularından Mihsin Tahir yaptığı açıklamada, TEV–DEM'in ittifakta ciddi olmadığını, bu nedenle de ABD'nin Rojava Kürdistanı konusunda Türkiye'nin bazı şartlarını kabul edeceğini belirtti.

Rojava Kürdistanı siyasetçilerinden ve ENKS sorumlularından Mihsin Tahir K24 TV'ye yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin Rojava Kürdistanı'na yönelik tehditlerinin ciddi olduğunu, fakat ABD'nin Türkiye'ye, Afrin'e saldırdığı gibi Doğu Fırat'a saldırmasına izin vereceğini tahmin etmediklerini dile getirdi.

Tahir konuşmasının devamında, ABD'nin şimdilik güvenlikli bölge oluşturma çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.

ENKS ile TEV–DEM (PYD) ittifağı üzerine, ENKS'nin ittifak konusunda ciddi olarak Kürt ittifağının kurulmasını istediğini, fakat TEV–DEM 'in bu konuya ciddi yaklaşmadığını, TEV–DEM 'in Türkiye'nin tehditlerini ciddiye almadığını, zaten ciddiye aldığı taktirde ENKS ile siyasi ve askeri ittifağı kabul edeceğini dile getirdi.

ENKS ile PYD'nin ittifak geliştirmesi için Fransa'nın yaptığı çalışmalara ilişkin Mihsin Tahir, ABD ve Fransa'nın ciddi olması halinde her iki tarafı buluşturabileceğini ama şimdiye kadar bu ülkelerin bu konuda ciddi olmadığının görüldüğünü açıkladı.