İlham Ahmed: Kürt birliğine ilişkin her adım tarihi niteliktedir

İlham Ahmed: Kürt birliğine ilişkin her adım tarihi niteliktedir

Rojava’daki Kürt ulusal birliği yönündeki çalışmaları değerlendiren MSD Eşbaşkanı İlham Ahmed, "Bu süreçte cesaretle atılan her adım Kürt birliği ve halka hizmet için tarihi adım olacaktır" dedi.  

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ahmed, Rojava’da devam eden Kürt ulusal birliği çalışmalarını, siyasi partilerin ittifaklarını ve bölgedeki son gelişmelere ilişkin Hawar Haber Ajansı'na (ANHA) değerlendirmelerde bulundu.  

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı tarafından Kürt ulusal birliği için kurulan inisiyatifin çalışmalarına dikkat çeken İlham Ahmed, “Bölgedeki çelişki ve karışıklığa rağmen inisiyatifin zamanlaması iyiydi. Şüphesiz ki inisiyatif birçok kesimden destek gördü ve olumlu karşılandı” dedi. 

‘İnisiyatife Katılmak Tarihi Bir Tutumdur’ 

Kurulan inisiyatife destek verilmesi gerektiğini kaydeden İlham Ahmed, “Böylesi bir süreçte ciddi bir karar ve tutum alınarak inisiyatife katılmak tarihi bir adım olacaktır. Kahramanlarımız bir adım attı ve geleceğin tayin edilmesinde tarihi bir rol oynadılar. Kimi bölgesel güçler DSG öncülüğünde gelişen inisiyatifi baskılamaya çalışıyor. Kürt halkı bağımsız karar almalıdır. Bu süreçte cesaretle atılan her adım Kürt birliği ve halka hizmet için tarihi adım olacaktır” ifadesinde bulundu.  

'ENKS Sorumlu Davranmalı' 

ENKS’nin ulusal birliğe ilişkin kararlarını da değerlendiren İlham Ahmed, bölgede işlenen hak ihlalleri ve suçların soruşturulması komite kurulması kararının olumlu olduğunu ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi. Suçların araştırılması için ortak komitenin kurulmasının cesurca bir adım olduğunu dile getiren İlham Ahmed, ENKS’nin de sorumlu davranması gerektiğini vurguladı. İlham, “Burada ENKS’yi Türk devletinin izlediği demografik yapıyı değiştirme siyasetine karşı uyarmak istiyoruz. ENKS burada sorumluluğunu yerine getirmeli ve bu politikanın bir tarafı olmamalıdır” dedi.