ABD'den sonra Fransa da Rojava'ya 'birlik' için heyet gönderdi ...

ABD'den sonra Fransa da Rojava'ya 'birlik' için heyet gönderdi ...

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyetin, Rojava’da taraflar arasındaki uzlaşma konusunu görüşmek için Özerk Yönetim ile görüşeceği öğrenildi.

Rûdaw’ın ilgili kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Fransa Dışişeri Bakanlığı’ndan bri heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Rojava’da bulunuyor.

Heyet dün 5 partiden oluşan Suriye Kürt Ulusal İttifakı (Hevbendi) yöneticileri ile bir araya gelerek, Suriye ve Rojava’daki durumun yanı sıra Kürt taraflar arasındaki uzlaşma görüşmeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Konu hakkında Rûdaw’a bilgi veren Hevbendi yöneticileri, görüşmede özellikle Kürt taraflar arasındaki yakınlaşma ve müzakelerin ele alındığını belirtti.

Fransız heyetin bugün de Rojava Özerk Yönetimi içerisinde yer alan partilerle görüşeceği öğrenildi.

ABD heyeti de taraflarla görüşmüştü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin başlattığı insiyatifinin ardında Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile Rojava Özerk Yönetimi arasındaki birlik çalışmalarına Kürdistan Bölgesi’nin yanı sıra, ABD ve Fransa da destek veriyor.

ABD’nin Uluslararası Koalisyon’daki danışmanı William Robak ve Yardımcısı Emily Brandt başkanlığında bir heyet geçtiğimi günlerde Rojava’da 8 siyasi parti temsilcisi ile bu konuyu görüşmek üzere bir araya gelmişti.