Uluslararası Koalisyon'dan 'DSG' mesajı!

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) etkili bir güç olduğunu kanıtladığını, IŞİD'i yenmek için DSG ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Uluslararası Koalisyon'dan 'DSG' mesajı!

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon, bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dün gece, Demokratik Suriye Güçleri ve Uluslararası Koalisyon, Suriye'nin kuzeydoğusunda çeşitli operasyonlar gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

Koalisyon Koalisyon ve DSG'nin ortak operasyonlarından söz ederek paylaşımın devamında "Yapılan operasyonlar sonucunda bir IŞİD kaçakçısı tutuklandı. DSG ve Koalisyon güçleri, IŞİD'in bölgede yeniden üslenebilecekleri bir bölge yaratmalarını ve saflarını yeniden oluşturmasını engellemek amacıyla bu operasyonları yürütüyor” dedi.

"Etkili bir kara gücü olduğunu kanıtladı"

Uluslararası Koalisyon, ayrıca DSG ile birlikte çalışacaklarına işaret ederek "DSG, etkili bir kara gücü olduğunu kanıtladı. IŞİD’in kesin olarak yenilgiye uğratılmasını sağlamak için, DSG ve Koalisyon birlikte çalışmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Rudaw