Efrin’de Kürt avukat işkence sonucu öldürüldü!

Rojava’nın Efrin kentinde Kürt avukat Lokman Hemid Henan’ın işkence sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. SOHR ise avukatın öldürülmesini sert bir şekilde kınayarak Kürt avukatın işkence görmüş fotoğraflarını yayınladı.

Efrin’de Kürt avukat işkence sonucu öldürüldü!

Efrin’den Rûdaw’a özel konuşan ve ismini vermek istemeyen bir kaynak, Lokman Hemid Henan adlı Kürt avukatın öldürüldüğünü belirtti.

Kaynak, Henan’ın 2 gün önce (20 Aralık) Türkiye’ye bağlı silahlı gruplar tarafından kaçırıldığını bugün ise cenazesinin ailesine verildiğini belirtti.

Aynı kaynak Hemid’in “Efrin’de bulunan Türkiye istihbaratına ait bir hapishanede işkence sonucu hayatını kaybettiğini” kaydetti.

Efrin’in Mabeta ilçesine bağlı Hac Kasım köyünden olan 45 yaşındaki Lokman Hemid Henan, kent merkezindeki Mahmudiye Mahallesi’nde ikamet ediyordu.

Foto: Suriye İnsan Hakları Gözlemevi

Kürt avukatın bundan önce de Sultan Murad adlı silahlı grup tarafından alıkonduğu, fidye verilmesi sonucu serbest kaldığı öğrenildi.

Avukatın işkence ile öldürülmesine ilişkin Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) hazırladığı haberinde işkence izleri bulunan fotoğraflara yer verdi.

Öte yandan SOHR bir insan hakları örgütü olduğunu anımsatarak avukatın öldürülmesini sert bir şekilde kınadı.