SDF’li savaşçılar bir kadına tecavüz etti

SDF’li savaşçılar bir kadına tecavüz etti

Deirezzor24.net adlı internet sitesinde bir grup SDF savaşçısının Deir Ezzor’un Ebu Fass köyünde bir kadına tecavüz ettiğini iddia etti. Söz konusu iddia ile ilgili olarak PKK’ye yakınlığıyla bilinen Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink @fgeerdink adlı twitter hesabından olayı duyurdu.

Deirezzor.24.net internet sitesinin haberine göre 25 Mayıs 2017 günü Suriye’de Deir Ezzor’un Ebu Fass adlı köyünde yaşandığı belirtilen olayda, kadına tecavüz eden kişilerin SDF savaşçıları olduğu iddia edildi. Kendilerini SDF istihbaratı olarak tanıtan bir grup SDF’li 25 Mayıs 2017 Perşembe günü sabah saatlerinde kırmızı bir pick-up cinsi araç ile Ebu Fass köyüne gelerek kocası Lübnan’da çalışan bir kadının evine baskın yaptılar. Baskında evde bulunan ev hanımını ve çocuğunu araca bindirerek Ebu Fass köyünün dışına çıkartan SDF’liler, 'Kharabat Tahunah' adlı bölgede araçlarından indiler. Beraberinde götürdükleri kadını ve çocuğu açık arazide sorguya çeken SFD savaşçıları kadının kocasının Haseke’nin kırsalındaki Markadah bölgesinde IŞİD bünyesinde savaştığını belirttiler. Kocasının IŞİD’li olduğunu kabul etmeyen kadın, kendisine verilen belgeler ve ifade tutanaklarını da imzalamadığını belirtti.

Kendisini sorguya çekenlerden birini uzun boylu sarışın, diğerini de kısa boylu sakallı olarak tarif eden kadın, savaşçıların kendisine SDF istihbaratından olduklarını, kocası hakkında kendilerine yardımcı olmalarını söylediğini belirtti. Haberde, SDF savaşçılarına kocasının Lübnan’a çalışmaya gittiğini ve IŞİD ile bağlantısı olmadığını inkar etmesinden ve işbirliğine yanaşmamasından sonra SDF istihbaratının tavırlarının değiştiğini belirten kadın, tecavüz olayının bu andan sonra yaşandığını iddia etti. SDF’li 2 istihbaratçının çocuğunu kendisinden uzaklaştırdıktan sonra SDF’lilerin tecavüzüne uğradığını belirten kadın, tecavüz sonrasında SDF istihbaratçılarının kendisini yaşanan olayı kimseye anlatmaması konusunda tehdit ettiğini belirtti.

Kadının Kocası, SDF'lileri Yırtıcı Olarak Tanımladı

Tecavüz mağduru kadının kocasına ulaşan Deirezzor24.net adlı internet sitesine konuştu. SDF güçlerini yırtıcılar olarak tanımlayan mağdur kadının kocası, ‘’Zavallıyım ve çocuklarım için ekmek temin etmek için uzunca bir mesafe yolculuğa çıkıyorum. Bunu affetmeyeceğim. Daesh'in yönetiminde yaşıyorduk ve şimdi onur ve haysiyetimizle sözde kurtuluş bedelini ödüyoruz. Bu kabul edilemez."dedi.

PKK'li Geerdink, Olayı Sosyal Medyaya Taşıdı

Konuyu twitterdan duyuran PKK’ye yakınlığıyla bilinen Hollandalı Frederike Geerdink adlı gazeteci @fgeerdink adlı twitter hesabından olayı duyurdu. Olayla ilgili detaylı bir araştırmanın yapılmasını isteyen Geerdink, konu ile ilgili attığı twitlerde şunları yazdı:”

eğer doğruysa, bu SDF'liler bulunarak cezalandırılmalı ve kovulmalı. Bu durum, YPG/SDF'nin değerlerine karşıdır.

İdeolojik olarak SDF savaşçıları YPG savaşçılarına göre daha eğitimsizdir ve bazen bu aşırılıklar gerçekleşir.

hareket insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına yönelik saldırıları kabul etmez”