Özerk Yönetim'den Rojava sınırında yapılan ortak devriyelere ilişkin açıklama

Özerk Yönetim'den Rojava sınırında yapılan ortak devriyelere ilişkin açıklama

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Savunma Bürosu tarafından yapılan açıklamada “Uluslararası koalisyonla anlaşmalı olarak gerçekleştirilen ortak devriyeler, sınır güvenliğini sağlamak ve Demokratik Suriye Güçleri’nin IŞİD’i tamamen ortadan kaldırmasına destek amaçlı yapılmıştır.” denildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Türkiye, ABD’nin anlaşmaya vardığı sınır güvenliği mekanizması kapsamında, ABD, Türkiye ve Girê Spî Askeri Meclisi savaşçılarının sınır hattındaki ilk ortak kara devriyesi bugün gerçekleşti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Savunma Bürosu, sınır hattında gerçekleşen ortak devriyelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün 8 Eylül 2019 tarihi ve yerel saatle 09.00’da Türkiye ve ABD ordularının Uluslararası Koalisyon olarak Suriye-Türkiye sınırında ortak devriyeleri başlamıştır. Devriyeler Nestel köyü ile Girê Spî kentinin doğusundaki Heşîşe köyüne kadar devam etmiş ve ardından, anlaşma gereği devriye ekipleri Türkiye tarafındaki üslerine geri dönmüştür.

Özerk Yönetim, tüm kurumları ve güçleriyle devriyelerden haberdar olmuştur. Bu devriyeler, bölgeyi savaştan uzak tutma ve sınır güvenliğini sağlamak; bununla birlikte bölgede kalıcı güvenliği sağlamak hedefindeki bir yol haritasını oluşturmak amaçlı Uluslararası Koalisyonun anlaşmasının bir parçasıdır.

Ortak devriyelerin, anlaşma çerçevesinde başarıyla gerçekleşmesi için görevlerini yerine getiren sınır kuvvetlerimize ve yerel askeri meclislerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.”