ABD'de Kürtler Beyaz Saray'ın önünde Erdoğanı protesto etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğü Beyaz Saray'ın önünde protesto gösterisi vardı. ABD'de yaşayan çok sayıda Kürt, Türkiye'nin Rojava Kürdistan'ındaki askeri harekatını protesto etti.

ABD'de Kürtler Beyaz Saray'ın önünde Erdoğanı protesto etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğü Beyaz Saray'ın önünde protesto gösterisi vardı. ABD'de yaşayan çok sayıda Kürt, Türkiye'nin Rojava Kürdistan'ındaki askeri harekatını protesto etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesi sırasında Beyaz Saray’ın önünde protesto edildi. ABD’de yaşayan çok sayıda Kürt, Türkiye’nin Rojava Kürdistan'ına yapılan harekatı protesto etti.

Eylemcilerin bazıları, Suriye Demokratik Güçleri (HDS) ile Kürdistan bayraklarını taşıdı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nden de eyleme destek verildiği ifade edildi. 

Erdoğan'ın son 2017 Washington ziyaretinde 'koruma şiddeti' 

Erdoğan’ın 2017’deki son Washington ziyareti sırasında Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna dikkat çekmek için düzenlenen benzer bir eylemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının protestoculara saldırması sonucu iki ülke arasında kriz çıkmıştı. Korumalardan ikisi olaydan hemen sonra kısa süreliğine gözaltına alınmıştı.

15’i Türk güvenlik görevlisi olmak üzere 19 kişi hazırlanan iddianamedeki suçlamalar ise 2018’in ilkbahar aylarında düşürülmüştü. Olay sırasında saldırıya uğradığını söyleyen 20 kişinin Türkiye hükümetine açtığı iki ayrı tazminat davası ise henüz karara bağlanmış değil.