Beyaz Saray'da Rojava için imza kampanyası

Trump’ın ani karar vermesi ile beraber Suriye’den çekilecek olan ABD’ye tepkiler devam ediyor. ABD’nin Suriye’den çıkması demek direkt olarak Rojava’dan çıkarak Kürtleri bunca mücadeleden sonra yalnız bırakma anlamı da taşıyor. Trump’a tepkiler devam ederken, imza kampanyaları da başlamış durumda. Beyaz Saray’ın dilekçe ve imza sitesinde ‘Rojava’nın Yemen gibi olmasına izin verme’ başlığı ile imza toplanıyor. Bu kampanyanın gerekli yerlere ulaşması için 100 bin imza gerekli.

Beyaz Saray'da Rojava için imza kampanyası

Trump’ın ani karar vermesi ile beraber Suriye’den çekilecek olan ABD’ye tepkiler devam ediyor.  ABD’nin Suriye’den çıkması demek direkt olarak Rojava’dan çıkarak Kürtleri bunca mücadeleden sonra yalnız bırakma anlamı da taşıyor. Trump’a tepkiler devam ederken, imza kampanyaları da başlamış durumda. Beyaz Saray’ın dilekçe ve imza sitesinde ‘Rojava’nın Yemen gibi olmasına izin verme’ başlığı ile imza toplanıyor. Bu kampanyanın gerekli yerlere ulaşması için 100 bin imza gerekli.

İmza Linkine buradan ulaşabilirsiniz:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/dont-let-rojava-become-another-yemen

Sitede imza propagandası ise şu şekilde yer alıyor,

“Seçilmiş temsilcilerimizin, Türkiye'nin söz verdiği gibi, Fırat'ın doğusundaki Rojava'ya (kuzeydoğu Suriye'deki Kürt çoğunluk bölgesi) saldırması halinde korkunç sonuçları engellemelerini istiyoruz.

ABD, eğer Erdoğan'ın istifasını talep ederse, yüz binlerce insanın kanla taşınmasını ve yerinden edilmesini önleyebilir. Türkiye, kendi Kürt nüfusuyla barış müzakerelerini yeniden açmak ve sonsuz bir şiddet döngüsünü durdurmak için durabilir. Başkan Trump ve Kongre'yi, çok geç olmadan Rojava'yı savunmak için harekete geçmeye çağırıyoruz” ifadeleri yer alıyor.