ABD'li general'den Rojava'ya supriz ziyaret

ABD Merkez Komutanlığı'ndan General Joseph Votel, Rojava'da (Batı Kürdistan) YPG'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (QDS) ile biraraya geldi.

ABD'li general'den Rojava'ya supriz ziyaret

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Rojava'ya gizli bir ziyaret yaparak, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanları ile biraraya geldi. Görüşmede General Joseph Votel ile OSD komutanları Rakka Operasyonunu görüştüğü belirtildi.

Konuya dair bir açıklama yapan QSD Sözcüsü Telal Silo, Joseph Votel'ın Rojava'da kendilerini ziyaret ettiğini söyleyerek, "Gerneral Votel ile bugün Rojava'da yaptığımız görüşmede bizlere destek vermeye devam edeceklerini söyledi” dedi.

ABD' li General Votel'ın OSD'den bazı askeri komutanlarla biraraya geldiğini dile getiren Telal Silo, "Görüşmeler oldukça olumlu geçti. Özellikle Fırat'ın Gazabı operasyonundaki gelişmeler ve ortak askeri işbirliğine dair konularda görüş alış verişi yapıldı” diye konuştu.

Batı Kürdistan'a gizli bir ziyarette bulunan ABD'li General Votel'in uçakla Kobani'deki ABD askeri havalanına indiği tahmin ediliyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Votel'in ziyareti hakkında bir açıklama yapmadı.

ABD'li senatör John McCain de önceki Rojava'nın Kobani kentine gitmişti.

McCain, olası Rakka operasyonu öncesi Kobani'de bulunan Amerikan askeri yetkilileriyle görüşmüştü.