ABD'li yazar Fitzgeral: Bağımsız Kürdistan'ın zamanı geldi

ABD'li gazeteci-yazar Hugh Fitzgeral, bağımsız Kürdistan'ın kurulmasının zamanın geldiğini söyledi.

ABD'li yazar Fitzgeral: Bağımsız Kürdistan'ın zamanı geldi

Amerikalı gazeteci yazar Hugh Fitzgeral, Jihadwatch.org sitesinde kaleme aldığı yazısında ''Bağımsız Kürdistan'ın zamanı gelmiştir'' dedi.

Yazısında Başkan Barzani'nin konuşmalarına yer veren Fitzgeral, Kürtlerin 1400 yıldır Irak'ta yaşanan mezhep çatışmalarında denge olmaya çalıştıklarının altını çiziyor.

Yazısında dünyanın en büyük devletsiz halkın Kürtler olduğuna vurgu yapan Hugh Fitzgeral, Sevr Anlaşması'nın 3. ve 64. maddesine göre Kürdistan'ın kurulması sözü verildiğini hatırlatıyor. Lozan Anlaşması ile birlikte Türklerin Kürdistan'ın kurulmasını reddettiğini belirten Fitzgeral, ancak Kürtlerin asla bağımsızlıktan vazgeçmediğini belirtiyor.

'Kürtlerin bağımsızlık hayali asla yok olamdı'

Amerikalı yazara göre; Lozan Antlaşması, Kürtlerin özerklik ya da bir Kürt devleti hayalinin ertelenmesi anlamına gelse de, bu hayal asla yok olmadı.

30 ile 40 milyon arasında değişen bir nüfusa sahip olan Kürtlerin Irak, Türkiye, İran ve Suriye'de çok kötü muameleler gördüğüne dikkt çeken yazara göre; yenilgilerine rağmen Kürtlerin bağımsız bir devlet kurma hayallerinin her geçen gün güçlendiğini belirtiyor.

'Bağımsız Kürdistan ABD'nin en iyi müttefiki olur'

Kürdistan'ın parçalarındaki IŞİD karşıtı mücadelere yer veren yazar, Amerika'nın son dönemde IŞİD'e karşı desteklediği Kürtlerin bir devlet kurmasının ABD'nin yararına olacağını ifade ediyor.

Gazeteci yazar Hugh Fitzgeral kurulacak bağımsız bir Kürdistan'ın, Müslüman olan bir denizde ABD'nin en iyi müttefik adası olacağına dikkat çekerek, 4 Müslüman ülkeyi (İran, Türkiye, Suriye, Irak) de zayıflatacğını ileri sürüyor.