ABD’nin Detroit kenti ile Duhok kardeş şehir oluyor

ABD’nin Michigan eyaletinin en büyük şehri Detroit, Duhok ile kardeş şehir oluyor.

ABD’nin Detroit kenti ile Duhok kardeş şehir oluyor

Kürdistan Bölgesi’nden bir heyet, Keldani-Amerikan Ticaret Odası heyetiyle Detroit ile Duhok’un kardeş şehir olmasını görüştü.

Duhok Valisi Ali Tatar, Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şükrü, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyad Halim ve Kürdistan Milletvekili Rubine Umlik’ten oluşan Kürdistan Bölgesi heyeti, dün ABD'nin Michigan eyaletindeki Detroit kentinde Keldani-Amerikan Ticaret Odası temsilcileriyle bir araya geldi.

Duhok Valisi Ali Tatar, Rûdaw muhabirine yaptığı açıklamada, “Duhok ile Detroit’in kardeş şehir olması kararının yakın bir tarihte imzalanması bekleniyor” dedi.

Tatar, görüşmede Keldani-Amerikan Ticaret Odası’nın Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştireceği projelerin de masaya yatırıldığını kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şükrü, “ABD’li iki büyük iş heyetinin önümüzdeki aylarda Kürdistan Bölgesi ve Irak’ı ziyaret etmesi planlanıyor” diye belirtti.

Şükrü, “Kürdistan Bölgesi, ABD şirketlerinin petrol dışı projelere yatırımlarını genişletmelerini kolaylaştırmak için tüm hazırlıkları yaptı” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şükrü, kapılarının yatırım yapmak isteyen şirketlere açık olduğunu ve bu şirketlere kolaylıklar sağlayacaklarını da belirterek “ABD şirketleri, Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol dışı projelere 125 milyon dolar yatırım yaptı” dedi.