Bafıl Talabani: Zehirlendiğime dair kanıtlar var

YNK Eş Başkanı Bafıl Talabani, zehirlendiğine dair belge bulunduğunu ve doktorunun kendisine “Sana verilen zehir çok güçlü, nasıl hayatta kalabildin” diye sorduğunu söyledi.

Bafıl Talabani: Zehirlendiğime dair kanıtlar var

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Eşbaşkanı Bafil Talabani, Kürdistan Bölgesi’nden medya organlarına verdiği ortak röportajda, gündemdeki sorulara ve parti içerisinde yaşanan duruma dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde gündemin en çok tartışılan konularından biri olan parti içerisinde eş başkanlar arasında yaşanan krize ve kendisine zehir verildiği yönündeki iddialara değinen Talabani, bu konuda yaşanan ayrıntılar anlattı.

Talabani, “Doktorlar, sana verilen zehir insanı kısa sürede öldüren türden, nasıl hayatta kalabildin, nasıl tahammül ettin diye sordu. Ama benim direncim güçlüdür, her gün spor yapıyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Zehirlendiğinize dair belgeniz var mı?” sorusuna, Talabani, “Evet belgeler var. Hem buradaki doktorların hem de Rus doktorların yaptığı testler var. Zehirlendiğim belgelidir. İtiraf görüntüleri ve başka belgeler de var” sözleri ile yanıtladı.

Talabani, muhabirimiz Erkan Ali’nin, “Bu belgeleri neden yayınlamıyorsunuz” sorusuna da, mahkeme sürecini beklediği şeklinde yanıt verdi.

YNK Politbürosu’nun gişer Eş Başkan Lahur Şeyh Çengi hakkında “Kürdistan Bölgesini terk etmesi” önerisine değinen Bafıl Talabani, “Ben böyle bir öneride bulunmadım, bu kendisinin önerisi. Ayrıca YNK’nin resmi organları tarafından böyle bir öneri getirilmesini, 140 yöneticinin imzasını taşıyan bir taslak metin ile önerinin kendisine sunulmasını istedi. Ben ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih biz imzalamadık. Kendisine de söyledim; Kürdistan’dan çıkma, sessiz yerine otur ve seçim kampanyasına da karışma diye” ifadelerini kullandı.

YNK içerisindeki kriz

YNK eş başkanları arasındaki kriz, 9 Temmuz’da Süleymaniye kentinde Lahur Şeyh Cengi Talabani’ye yakınlığı ile bilinen istihbarat ve terörle mücadele müdürlerinin Bafıl Talabani tarafından değiştirilmesi ile başladı.

Bafıl Talabani daha sonra kendisini Genel Başkan olarak ilan etti. YNK basını da Lahur Şeyh Cengi’nin eş başkanlık yetkilerinden feragat etmeyi kabul ettiğini duyurdu.

Ancak konuya dair bir açıklama yapan Şeyh Cengi, yaşananları kendisine karşı bir “komplo” olarak yorumlayıp kabul etmediğini söyledi.

YNK Politbürosu da geçtiğimiz günlerde Şeyh Cengi’ye 72 saat içerisinde Kürdistan Bölgesi’ni terk etmesi çağrısında bulunmuştu.  

(Kaynak:Rudaw)