Mesrur Barzani: Hiçbir baskı altında haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarını savunacağını ve hiçbir baskı altında haklarından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Mesrur Barzani: Hiçbir baskı altında haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hitchen’i kabul etti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Irak ve bölgedeki genel durum, son gelişmeler ile Erbil-Bağdat arasındaki sorunların anayasa ve müzakere ilkeleri çerçevesinde çözülmesinin gerektiği konusunda hem fikir kaldı.

Açıklamada, “Her iki taraf, Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik ve istikrarının korunmasının, federal ve anayasal yapısına saygı gösterilmesinin önemi üzerinde mutabık kaldılar” denildi.

Kürdistan Bölgesi ile ülkesi arasındaki ortaklığının önemine değinen İngiltere Büyükelçisi Hitchen, “Kürdistan Bölgesi ile koordinasyonumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani ise Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarını savunacağını ve hiçbir baskı altında haklarından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Toplantıda ayrıca Peşmerge Bakanlığı'nın reformlarına destek verilmesi, Kürdistan'daki bileşenlerin haklarının korunmasının önemi ve federal bir konsey oluşturulmasının gerekliliği konuşuldu.