Gittiği her ülkeye Kürdistan Bayrağı götüren papaza ödül

Gittiği her ülkeye Kürdistan Bayrağı götürerek Kürdistan’ı tanıtan papaz Louis Waadullah Duhok Valiliği tarafından ödüllendirildi.

Gittiği her ülkeye Kürdistan Bayrağı götüren papaza ödül

Duhok’ta yaşayan Hristiyanların temsilcisi olarak dünyanın çeşitli ülkelerini gezen papaz Louis Waadullah, gittiği her yerde Kürdistan bayrağı açıyor ve Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşam kültüründen bahsediyor.

Waadullah, sadece Amerika Birleşik Devletleri’ne 14 defa gittiğini ve her defasında Kürdistan Bayrağını tanıttığını söyledi. Hristiyan din adamı, ayrıca üzerinde Kürdistan Bayrağı olan 3 bin tişörtü de ABD’de dağıttığını anlattı.  

“Kürdistan Barağını çok seviyorum” diyen Louis Waadullah’a Duhok Valisi Alit Teter ve Kürdistan Bayrağını Koruma Komitesi tarafındana ödül verildi.

Aldığı ödülün kendisini gururlandırdığını belirten Waadullah, “Bu şekilde beni onurlandırmaları Kürdistan tarihini hatırlattı. Eğer birazcık da olsa geçmişte yaşayan kahramanlar gibi bu ülkeye bir hizmetim olmuşsa ne mutlu bana” dedi.

Duhoklu Hristiyan bir ailenin çocuğu olan Louis Waadullah, 1963’te Irak’ın başkenti Bağdat’ta doğdu. Waadullah, 2005’te annesi ve babasının doğup büyüdüğü Duhok kentine yerleşti.

Papazın eşi Îlham Waadullah da, “Eşim sürekli ailesine Kürdistan sevgisi aşılıyor. Burası bizim vatanımız, toprağımız her şeyimiz. Kürdistan bizim güvencemiz” dedi.

Papaz Louis Waadullah ayrıca uluslararası bir yardım kuruluşu ile birlikte din ve etnik köken farketmeksizin göçzedelere yadımda bulunuyor.

/ Rudaw