Başkan Neçirvan Barzani, Almanya’nın yeni Irak Büyükelçisi Homann'ı kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya’nın yeni Irak Büyükelçisi Christiana Homann ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya’nın yeni Irak Büyükelçisi Homann'ı kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani, Almanya Büyükelçisi Christiana Homann’ı yeni görevinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi.

Her iki taraf Irak ve Kürdistan Bölgesi ile Almanya arasındaki ilişkilerin düzeyinden duyulan memnuniyeti dile getirerek ilişki ve ortak işbirliği alanlarını genişletmek konusunda hemfikir oldu.

Güvenlik meselelerinin ele alındığı görüşmede taraflar IŞİD'in hâlâ güvenlik ve istikrar için gerçek bir tehlike ve tehdit oluşturduğunu, bu nedenle IŞİD ile mücadeleye devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Neçirvan Barzani, Almanya'ya Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği askeri destek ve insani yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Irak'taki siyasi durumu değerlendiren taraflar Irak'ta federal sistemin uygulanmasının gerekliliği ve önemi konusunda mutabık kaldı. Başkan Neçirvan Barzani, Irak'ta istikrarın sağlanmasının federal sistemin doğru uygulanması ve sağlamlaştırılmasından geçtiğini vurguladı.

Görüşmede, Almanya ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ticari faaliyetlerin genişletilmesi, Irak'ta gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesine yönelik çalışmaların yanı sıra bölgede yaşanan son gelişmeler ele alındı.