Netanyahu: Hamas savaş istedi ve bununla yüzleşecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Hamas, IŞİD'tir. Dünyanın IŞİD’i yendiği gibi biz de onu yeneceğiz” dedi.

Netanyahu: Hamas savaş istedi ve bununla yüzleşecek

Netanyahu, İsrail resmi medyası tarafından yayınlanan bir konuşmasında, “Hamas savaş istedi ve bununla yüzleşecek. Düşmanlarımıza yapacaklarımız nesiller boyu yankılanacak. Önümüzde zor günler var ve kazanmaya kararlıyız. Kaçırılan İsrailliler için her şeyi yapacağız” dedi.

Hamas ile IŞİD’in zulmünün aynı olduğunu söyleyen Netanyahu, Hamas militanlarının hala İsrail'de olduğunu belirterek, "Elleri bağlı çocuklar aileleri ile birlikte öldürüldü. Genç kadın ve erkekler arkadan vurularak infaz edildi. Diğer dehşetleri burada anlatmayacağım" diye konuştu.

"Biz Hamas'ın kim olduğunu her zaman biliyorduk. Artık tüm dünya biliyor. Hamas, IŞİD'tir. Dünyanın IŞİD’i yendiği gibi biz de onu yeneceğiz. Bu aşağılık düşman savaş istedi ve alacak" diye devam eden Netanyahu, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, Washington'a İsrail'e olan desteğinden dolayı teşekkür etti.

Netanyahu İsrailli muhalefet liderlerine de "Üçüncü Arap-İsrail Savaşı olarak bilinen 1967’deki “Altı Gün Savaşı” sırasında olduğu gibi acilen bir “olağanüstü hal hükümeti” kurma çağrısında bulundu.

Netanyahu ülkenin savaşta olduğunun altını çizdi ve halkı acil yaşam malzemelerini stoklamaya çağırdı.

Öte yandan Netanyahu, Mısırlı istihbarat yetkililerinin İsrail'i Hamas saldırı hakkında önceden uyardığı iddiasını da yalanlayarak, "Mısır'ın saldırı planı konusunda bizi bilgilendirdiği yönündeki haberler doğru değil" dedi.