ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi'nden 'operasyon' açıklaması

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Nicholas Granger, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik operasyonuna yeşil ışık yakmadıklarını söyleyerek, Rojava’daki Türk askeri operasyonuna karşı olduklarını söyledi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi'nden 'operasyon' açıklaması
K24'te açıklamalarda bulunan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Nicholas Granger, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik operasyonuna yeşil ışık yakmadıklarını söyleyerek, Rojava’daki Türk askeri operasyonuna karşı olduklarını bildirdi.
 
Özel temsilci Grander, Rojava’daki siyasi güçler arasındaki ilişkilere değinerek, “Suriye’de Kürtler arasında diyaloğu kolaylaştırmak için çalışacağız” dedi.
 
"Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırılarına yeşil ışık yakmadık” diyen Grender, Türkiye'nin saldırılarının IŞİD'e yönelik operasyonları etkilediğini ifade etti.
 
ABD'nin Rojava’daki Kürt partiler arasında diyaloğu yeniden başlatma çabalarına değinen Granger, ABD’nin taraflar arasında işbirliğine dayalı rol oynayarak, gerginliğin kaynaklarını belirlemek için atılması gereken pratik adımları belirleyeceğini bildirdi.
 
Granger, insanların Batı Kürdistan ile Kürdistan Bölgesi arasında hareket edebilmesinin sağlanması için çalıştıklarını belirtti.
 
ABD’li yetkili, “ABD'nin desteklediği demokratik toplumun temel bir parçası olan tüm siyasi karakterlerin tam siyasi katılımı için açık bir alan olması çok önemlidir” dedi.
 
Suriye’nin geleceğine ilişkin konuşan ABD’li temsilci, “Rojava'nın geleceğini tüm Suriye'nin geleceğinin bir parçası olarak görüyoruz. ABD'nin politikası net; ister kuzeydoğuda, ister kuzeybatıda veya Suriye'nin başka herhangi bir yerinde olsun, Suriye'nin geleceğine, halkı tarafından karar verilmeli” dedi.