Abdurrahman Kurt: ATV’deki diziyle ilgili Erdoğan’ı bilgilendirdik!

ATV'nin tartışma yaratan dizisi 'Yalnız Kurt'ta Kürdistan Bölgesi'ni hedef alındığı sahneye, AKP'li milletvekillerinden tepki aldı.

Abdurrahman Kurt: ATV’deki diziyle ilgili Erdoğan’ı bilgilendirdik!

Yönetiminde Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Turkuvaz Medya bünyesindeki ATV’nin ‘Yalnız Kurt’ dizisi AKP içerisinde tartışma yarattı.

Dizinin geçen hafta yayımlanan 19. bölümündeki bir sahnede, Barzani ailesi liderliğindeki  Kürdistan Bölgesi ve Kürtler hedef alınıyor.  "Kerkük ve Musul Türk yurdudur. Sizler, Büyük Ortadoğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz", “Böyle kendinize Bölgesel Yönetim filan diyorsunuz ya, aslında siz Büyük Ortadoğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz”, “Kerkük Göktürk’tür, bu toprakların asıl sahipleri Türkmenlerdir, Kerkül ve Musul bizimdir”, “Türkmenler, Süryaniler, Şiiler, Sünniler… Tek tek hepsi sizden hesap soracak” gibi ifadeler kullanılıyordu.

Yeni Şafak yazarı AKP’li Mehmet Metiner, gazetede dün kaleme aldığı "Terörle mücadeleye zarar, Türk-Kürt kardeşliğine darbe…” yazısında diziye tepki göstererek “Erdoğan’ın dış politikasına darbe vurdunuz” dedi. Metiner, yazıda tepkisini "FETÖ ile mücadeleyi çok iyi anlatan bir dizi olarak önemseyerek izlediğim o dizinin içine o sahneleri ve diyalogları niye yerleştirme gereği duyduklarını elbette bilemem. Ama bildiğim o ki misyonumuza ve duruşumuza zarar verdiler. Ayda bir neredeyse o yönetimin seçilmiş başkanı Neçirvan Barzani’yi ağırlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan ve herkese kazandıran köklü dış politikasına darbe vurdular" ifadeleriyle dile getirdi.

ATALAY FIRAT VE KURT'TAN TEPKİLER

Mehmet Metiner’in yazısını Twitter hesabından paylaşan AKP MKYK Üyesi Av. Abdurrahim Fırat ise “Duygularımıza tercüman olmuşsunuz. “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” (Buhârî, Îmân 7; Müslim, Îmân 71-72.)” ifadelerini kullandı.

AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt ise, ATV’de yayınlanan “Yalnız Kurt” isimli diziyle ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bilgilendirdiklerini belirterek, önümüzdeki günlerde diziyle ilgili adım atılacağını söyledi.

K24’e konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, ATV’de yayınlanan “Yalnız Kurt” isimli diziyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dizideki sahnelerle ilgili, “Bu düşünce ırkçı bir düşüncedir” ifadelerini kullanan Kurt, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilettiklerini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde dizinin içeriğiyle ilgili adım atılacağını söyleyen Kurt, “Kürdistan Bölgesi’nin statüsüyle ilgili dile getirilen kirli ifadeler kabul edilemez. Türkiye için Azerbaycan ne ise Kürdistan da öyledir” şeklinde konuştu.

Sorunların kanla çözülemeyeceğini dile getiren Kurt, “Sorunlar sivil siyaset, demokrasi, hukuk ve adaletle çözülür” dedi.

Öte yandan Diyarbakır-Erbil arasında 2 yıldır direkt uçuşların gerçekleşmediğini söyleyen Abdurrahman Kurt, “Yakın zamanda uçuşların başlayacağını umuyorum, bu konuda çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

OSMAN SINAV: CİDDİYE ALMIYORUM

Yalnız Kurt dizisinin yönetmeni Osman Sınav, Sabah gazetesinde Tuba Kalçık’a verdiği röportajda, diziyle ilgili tartışmalar üzerine “Yalnız Kurt’u eleştirenler sadece sahnelere bakarak yapmasın bunu, tümünü izleyip yorumda bulunsunlar. Dizimiz zaten devletimizin terör örgütleriyle nasıl mücadele ettiğini anlatıyor. O yüzden bu eleştirileri ciddiye almıyorum” açıklaması yapmıştı.