Türkiye'ye bağlı silahlı gruplar Tel Rıfat’a doğru harekete geçti!

Türkiye, Rojava’ya yeni bir operasyon düzenleyeceğini açıklayan güdümündeki silahlı gruplar da Suriye'nin Azez kentinden DSG’nin denetimindeki Tel Rıfat'a doğru harekete geçtiği belirtildi.

Türkiye'ye bağlı silahlı gruplar Tel Rıfat’a doğru harekete geçti!
Foto:AA-Tel Rıfat

Bölgedeki yerel kaynakların bildirdiğine göre Halep'in kuzeyinde askeri hareketlilik yaşanıyor. Özellikle de Türkiye'ye bağlı silahlı gruplar arasında gözle görülür bir hareketlenme var.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre silahlı gruplar Tel Rıfat'a doğru harekete geçmiş durumda. Tel Rıfat halen Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altında bulunuyor. Bölgede 2019'dan beri Rusya ve Suriye ordusu güçleri de bulunuyor,.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerden Rojava’ya yeni bir operasyon hazırlığına başladıklarını ilan etmişti.

Türkiye operasyona başlayabilmek için ABD ve Rusya'yı ikna etmeye çalışıyor her iki ülkede bölgede 2019'da sağlanan ateşkesin garantörleri durumunda ancak Washington ve Moskova'dan gelen mesajlar şu ana kadar her iki ülkenin de operasyona yeşil ışık yapmadığı yönünde.

Türkiye'nin operasyon planladığını duyurmasının ardından bağlı gruplar Azez ve El-Bab'da tatbikata başlamıştı.

Demokratik Suriye Güçleri de Türkiye'nin operasyon tehditlerine yönelik hazırlıklara başladıklarını duyurmuştu.