Adıyaman ve Urfa'da sel felaketi: Can kaybı 10’a yükseldi

Urfa ve Adıyaman'ı etkisi altına alan sağanak yağmur suları birçok semtte sele neden oldu. Sel nedeniyle şuana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Adıyaman ve Urfa'da sel felaketi: Can kaybı 10’a yükseldi

Maraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı deprem bölgelerinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Adıyaman ve Urfa'da gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur yağışı bir çok yerde sele neden olurken şimdiye kadar her iki ilde 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Adıyaman'da bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu.

 
Urfa'da ise sele kapılan 9 kişi yaşamını yitirdi. Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
 
Kentte dün akşam etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.
 
4 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı Abide Kavşağı altgeçidinde mahsur kalan 2 itfaiye görevlisi ile 2 kişi arama-kurtarma ekiplerince sağ çıkarıldı. 2 itfaiye görevlisi için de arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
 
Akçakale ilçesinde arazide bulunduğu sırada çevresine yıldırım isabet eden Ömer Oturan, hastaneye kaldırıldı. Oturan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
 
Dün gece Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisi de su altında kaldı.
 
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki kuvvetli yağışların bu akşam geç saatlere kadar etkili olacağını bildirdi.