Zırhlı aracın çarptığı 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı!

Viranşehir’de sokakta karşıya geçmeye çalışan 5 yaşındaki Nure Dikçe adlı çocuğa zırhlı aracın çarptığı bildirildi.

Zırhlı aracın çarptığı 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı!

Urfa’nın Viranşehir İlçesi Kışla Mahallesi’nde 5 yaşındaki Nure Dikçe isimli çocuk sokakta karşıya geçtiği sırada gelen Akrep tipi zırhlı aracın altında kaldı.

Zırhlı araç, uyarılar üzerine dururken çok sayıda vatandaş olay yerinde toplandı.

Dikçe’nin ilçe devlet hastanesine kaldırıldıktan sonra ilk müdahalenin ardından Urfa’daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol zırhlı konuyla ilgili olarak Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Önceden uyarmıştık. Kontrolsüz güvenlik anlayışının sonucu zırhlı araçlar tehlike saçmaya devam ediyor. Şanlıurfa barosu olarak takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

“Dikçe ağır yaralanmıştır”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi ise Dikçe’ye zırhlı araç çarpmasıyla ilgili olarak “Bugün Viranşehir İlçesinde zırhlı araç çarpması Sonucu N.D. isimli çocuk ağır yaralanmıştır. Ailesi ile yapılan görüşmede Urfa merkezdeki hastanede ameliyata alınan çocuğun durumu şuan iyi olup tedavisinin devam ettiği öğrenilmiştir” açıklamasında bulundu.

Son olarak İdil’de 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu hayatını kaybetmişti

Son olarak 3 Eylül’de Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesinde evinin önünde bisiklet süren 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Mihraç Miroğlu’nun kaybı resmi ve zırhlı araç çarpması sonucu yaşanan ölümleri yeniden tartışmaya açtı.

Zırhlı araç çarpması sonucu çocuk ölümleri

2018 yılında 17 ayrı olayda, güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına ait araçların çarpması sonucu 6’sı çocuk 31 kişi yaralandı. İkisi çocuk, biri engelli 7 kişi öldü.

2019 yılında 6 ayrı olayda, güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına ait araçların çarpması sonucu 2’si çocuk 3 kişi yaralandı. Biri çocuk 3 kişi öldü.

2020 yılında 2 ayrı olayda, güvenlik güçlerine ait araçların çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. 2 çocuk öldü.

10 Eylül itibariyle 2021 yılı içinde güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına ait araçların çarpması sonucu yaşanan 7 olayda, 5’i çocuk 6 kişi yaralandı. 4 çocuk öldü.