Adli Tıp'ın 'cezaevinde kalabilir' dediği Halil Güneş hayatını kaybetti

Kanser hastası Halil Güneş, Diyarbakır 2 Nolu Cezaevi’nde vefat etti. İHD'nin ‘hasta mahpuslar’ listesinde yer alan ve 29 yıldır cezaevinde bulunan Güneş için Adli Tıp, ‘hapiste kalabililir' demişti.

Adli Tıp'ın 'cezaevinde kalabilir' dediği Halil Güneş hayatını kaybetti

 İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ‘hasta mahpuslar’ listesinde yer alan kanser hastası Halil Güneş, tutulduğu Diyarbakır 2 Nolu Cezaevi’nde bu sabah yaşamını yitirdi.

Bianet’in aktardığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen ve 29 yıldır cezaevinde bulunan 49 yaşındaki Güneş, akciğer ve kemik kanseri tedavisi görüyordu.

2014 yılında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin "cezaevinde kalamaz" raporu verdiği Güneş'e, Adli Tıp Kurumu (ATK) “tek başına hayatını idame ettirebilir ve hapiste kalabilir" şeklinde rapor vermişti.

Avukatları hastalığının ilerlemesi üzerine 2014 yılında Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) “serbest bırakılması ve tedavisinin dışarıda sürdürülmesi” için başvuru yapmış ancak başvuru sonuçsuz kalmıştı.

İHD Diyarbakır Şubesi de aynı dönem Güneş'in serbest bırakılması için 10 bin imza toplamış, bu imzalar 11 Mart 2014 tarihinde AYM'ye gönderilmiş fakat yine bir sonuç alınamamıştı. (HABER MERKEZİ)