Afganistan'dan Türkiye'ye sivil kıyafetli 'ordu' sokuluyor

Gazeteci Fatih Altaylı, Afganistan'dan Türkiye'ye olan göç dalgasına dikkat çekerek, "Beni çok korkutuyor ve midemi bulandırıyor. Afganistan'dan Türkiye'ye sivil giyimli ordu sokuluyor. Bir tane kadın yok, yaşlı yok, çocuk yok" dedi.

Afganistan'dan Türkiye'ye sivil kıyafetli 'ordu' sokuluyor

Fatih Altaylı, Afganistan'dan Türkiye'ye gelen göçmenlerin sadece erkek olduğuna dikkat çekerek, bunun Türkiye için büyük tehlike teşkil ettiğini belirtti.

Altaylı, Afganistan'da yönetimde olan Taliban'ın bir gerekçe olamayacağını belirterek, "Sokağa adım atan her Türk vatandaşının canı daha fazla tehlikede. Bu Afganistan'dan gelenler beni çok korktuyor. Söylenenler doğruysa, sen CIA'in beslemelerini sokuyorsun buraya. Yeni Amerikan ajanlarını mı sokuyorsun?" diye konuştu.

Fatih Altaylı, YouTube kanalındaki yayınında şunları söyledi:

"Afganistan'dan gelen göç, benim çok midemi bulandırıyor. Büyük oranda geri gitsinler de hadi Suriye'yi kabul etmesek de anlıyoruz. O insanları da eleştirmiyoruz, sempati ve empatimiz var da fazla misafirlik oldu, yüzde 80'i geri gitsin.

Ama Afganistan'dan gelen göçü anlamıyoruz. Afganistan'dan yapılan göç, normal bir göç değil. Suriye'den kadın, çocuk geliyor. Afganistan'dan gelenler bambaşka bir şey. Afganistan'dan Türkiye'ye sivil giyimli ordu sokuluyor. Bir tane kadın yok, yaşlı yok, çocuk yok. Hepsi askerlik yaşında olan 20 ila 35 yaş arasında çakı gibi genç adamlar sokuluyor Türkiye'ye. Askeri nizamda, sırayla geliyorlar. Bunlar niye geliyor, kim bunlar? Koskoca İran var arada. Burayı pırıl pırıl giysileriyle geçiyorlar, ayakkabıları bile eskimemiş. Belli ki bir vasıta ile geliyorlar. Bunlar nasıl göçmen?

'Afganistan'da Taliban iktidara geldi.' diyorlar. Bana ne abi! Kalın orada Taliban'la mücadele edin. Yol geçen hanı mı burası? Yol geçen hanına çevirdiler bu güzelim ülkeyi.

Sokağa adım atan her Türk vatandaşının canı daha fazla tehlikede. Bu Afganistan'dan gelenler beni çok korktuyor. Söylenenler doğruysa, sen CIA'in beslemelerini sokuyorsun buraya. Yeni Amerikan ajanlarını mı sokuyorsun?

20 ila 35 yaş arasındaki, her biri asker disiplini içinde Türkiye'ye sokulan Afganları anlatsın, niye karıları, çocukları yok. Bunların göçmen olmadığı aşikâr. Türkiye'ye neden sokulduklarını ben tahmin edebilirim ancak. Ama bu çok büyük bir tehlike Türkiye açısından. Görmemek ancak körlükle olabilir, görerek izin vermek ise bambaşka bir felakettir."