Konya’da Kürt aileye yönelik katliam davasında 3 kişi tahliye edildi

Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan Dedeoğulları ailesine 30 Temmuz’da yapılan saldırıya ilişkin 3 kişinin tahliyesine karar verildi.

Konya’da Kürt aileye yönelik katliam davasında 3 kişi tahliye edildi
Konya'da 30 Temmuz'da aynı evde 7 kişinin öldürülmesine ilişkin davada üç kişi daha tahliye edildi.
 
Hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Mehmet Altun ve İbrahim Keleş'in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
Saldırıya ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle, 10 tutukludan 5'inin tahliye edilmesinin ardından mahkemeye yapılan itirazla bugün Lütfi Keleş, Ayşe Keleş ve oğulları Ali Keleş de serbest bırakıldı.
 
Olayın asli faili Mehmet Altun ile İbrahim Keleş'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
NE OLMUŞTU?
 
30 Temmuz Cuma günü, Konya'nın Meram ilçesinde Kürt aileyi hedef alan silahlı saldırıda üçü kadın 7 kişi öldürülmüştü.
 
Söz konusu saldırıda Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları hayatını kaybetmişti.
 
Katil zanlısı Mehmet Altun, "tasarlayarak canavarca hisle 7 kişiyi öldürme", "yakarak mala zarar verme", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "taşıma ruhsatsız silah bulundurma" suçlamalarından tutuklanmıştı.
 
Ayrıca katliamla ilgili daha önce gözaltına alınan 14 kişiden 13’e tutuklanmıştı.
 
İddianamede, tutuklu sanık Mehmet Altun için "canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme" suçlamasıyla 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.