Ahmet Şık, kendisine 'terörist' diyen Erdoğan'a yanıt verdi

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kendisi hakkında “teröristin tekidir” şeklinde değerlendirme yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter hesabından cevap verdi.

Ahmet Şık, kendisine 'terörist' diyen Erdoğan'a yanıt verdi

"Memlekete hukuk geldiğinde, yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek" ifadelerini kullanan Ahmet Şık, “İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu” dedi.

“AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek”

Ahmet Şık, konuk olduğu Medyascope kanalında, seçimlerin ardından AK Parti ve MHP'nin muhalefette kalamayacağını ifade ederek, "Onlar zaten darma duman olacaklar. Suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar. Temiz olanlar, suça bulaşmayan kalmaya devam edecek ama AKP bu nedenle kapatılacak. AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek. Bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler" demişti.

“Paçasını nasıl kurtaracak ona baksın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün cuma namazının ardından Şık’ın sözleriyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa bir vekil olma şansını yakaladı. Şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Hukuk devletinin içinde teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşım içinde. Soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Onun gücü ne AK Parti'yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Birçok terör örgütlerinin içinde yer almış bir kişidir. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir” ifadelerini kullandı.